22 June 2013

Maktrick куп

Добредојдовте на првото издание од Maktrick купот.

Главната цел на првото издание од купот е да го промовира блогот Maktrick, посветен на македонската Hattrick заедница. Содржината редовно ќе биде ажурирана и проширувана.


1. Календар

Пријавување3 јули 2013
Квалификации10 јули 2013
Квалификации17 јули 2013
Ждрепка17 јули 2013
Групна фаза - 1 коло24 јули 2013
Групна фаза - 2 коло31 јули 2013
Групна фаза - 3 коло7 август 2013
Четвртфинале14 август 2013
Полуфинале21 август 2013
Финале28 август 2013
Група А 1° Група B 2° Група C 1° Група D 2° Група А 2° Група B 1° Група C 2° Група D 1°
Победник ЧФ 1 Победник ЧФ 2 Победник ЧФ 3 Победник ЧФ 4
Победник ПФ 1 Победник ПФ 2

2. Правила

  • Право за пријавување има секој македонски тим
  • Пријавувањето ќе се одвива на официјалната тема од купот на форумот од Hattrick
  • Учество во купот ќе земат 16 екипи, поделени во 4 групи по 4 тимови
  • 12 најдобро рангирани тимови ќе обезбедат директно учество во купот
  • Останатите 4 места ќе бидат пополнети преку квалификации
  • Натпреварите од купот ќе се играат на неутрален терен (стадионите ќе бидат дополнително објавени)
  • Предизвикот може да го прати било кој тим
  • Ако двата тима не си пратат предизвик, ќе се запише службен резултат 0:0
  • Ако едниот тим го предизвика другиот, а тој не прифати, ќе се запише службен резултат 3:0 во корист на тимот што предизвикува
  • Ако некој од двата тима закажи пријателска со друг тим, ќе се запише службен резултат 3:0 во корист на вториот тим

3. Награди

1во место10 кредити
Можно е наградите да претрпат позитивни промени.

4. Пријавени

# Екипа Менаџер Лига
1 FK Bejbunar Ohrid (925589) ironm-DETISTE IV.63
2 FC Skaut (485310) Toni-PACER II.4
3 Vardar (485258) godshand III.4
4 Sun Sity (925534) covece-VOJVODA III.5
5 Pitaci (1749331) minskj II.4
6 ManUtd 4ever (1748700) Miki-PACER II.3
7 Cerapovci (1748857) Isakov-GIGANT IV.61
8 Sv.Naum (485252) Aleksandar-GIGANT II.4
9 Megapolis Rovers (1748611) Akademik- III.1
10 F.C.Borkavala (1749033) micinho III.9
11 komiti (1749041) georgiu IV.55
12 Kumanovo 2009 (1748581) Stefanmkd II.3
13 PMF United (925399) YulBriner-PACER III.2
14 FC Madzari (484444) donbobi IV.10
15 The cannon (1748690) yoco2211 III.14
16 Mlecen (925509) Jovanovski_Martin IV.8
17 FK Zapad (925700) GM-Busav I.1
18 AC FAMILY (925430) koljo-FAMILY III.10
19 FK. BITOLA (1749223) Sub-Zero_r_i_s II.4
20 FK Ohrid (925624) Risto-DETISTE IV.12


5. Ждрепка

Ждрепка за квалификациитеЖдрепка за групната фаза6. Табели

Група А
# Екипа ОН П Н П Гол Поен
1 The cannon 3 2 1 0 10:2 7
2 Vardar 2 1 1 0 5:2 4
3 AC FAMILY 2 1 0 1 3:5 3
4 ManUtd 4ever 3 0 0 3 0:9 0

Група B
# Екипа ОН П Н П Гол Поен
1 Pitaci 3 2 0 1 11:5 6
2 Megapolis Rovers 3 2 0 1 10:5 6
3 Sun Sity 3 2 0 1 9:5 6
4 Kumanovo 2009 3 0 0 3 2:17 0

Група C
# Екипа ОН П Н П Гол Поен
1 F.C.Borkavala 3 3 0 0 12:0 9
2 komiti 3 1 1 1 5:7 4
3 Sv.Naum 3 1 0 2 3:8 3
4 FC Skaut 3 0 1 2 4:9 1

Група D
# Екипа ОН П Н П Гол Поен
1 FK.BITOLA 3 3 0 0 11:0 9
2 FC Madzari 3 2 0 1 12:8 6
3 FK Zapad 3 0 1 2 5:8 1
4 PMF United 3 0 1 2 2:14 1

7. Четвртфинале

The cannon - Megapolis Rovers (1 - 0)
F.C.Borkavala - FC Madzari (4 - 2)
AC FAMILY - Pitaci (0 - 5)
komiti - FK.BITOLA (0 - 2)

8. Полуфинале

The cannon - F.C.Borkavala (1 - 4)
Pitaci - FK.BITOLA (1 - 7)

9. Финале

F.C.Borkavala - FK.BITOLA (1 - 2)

0 коментари:

Post a Comment